Добре дошли в най-големият онлайн магазин за видеонаблюдение в България. За връзка с нас - телефон: 088 9902522
Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN

Количка

0 артикула
Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
  • Меню

ОТСТЪПКИ

 

от 150 до 400 лева - 10%
от 401 до 700 лева - 12%
от 701 до 900 лева - 14%
от 901 до 1300 лева - 16%
над 1300 лева - 20%

 

виж пълна информация...

Вижте всички статии

Защо не трябва да купуваме евтини системи за видеонаблюдение...

Защо не трябва да купуваме евтини системи за видеонаблюдение...

   Понеже, пазара у нас е залят с евтини системи за видеонаблюдение - най-вече в olx.bg, bazar.bg и други сайтове за безплатни обяви, е от съществена важност да сте наясно какво точно купувате за тази цена. Примамливите цени от по 150-200 лева за система с 4 камери, карат потребителите да се замислят, дали наистина не им трябва видеонаблюдение. Евтините комплекти за видеонаблюдение, съответно са с възможно най-евтините компоненти. Това са морално остарели модели аналогови камери и рекордери /dog name/, които вече не се произвеждат. Когато цената е от първостепенна важност и е определящ фактор за покупката, резултата след това винаги е плачевен. И за да не ви излиза в пъти по-скъпо видеонаблюдението, което сте замислили, нашия съвет е да не се доверявате на такива системи. Те реално нямат гаранция. Ако някой ви даде гаранция примерно 1 година, е възможно при проявен дефект, да ви изтъкнат 101 причини поради което гаранцията за въпросния дефект да не важи.
Търговците на тази техника, най-често са складове за китайски стоки в Илиенци или частни лица, пазаруващи от същите складове.

 

Защо не трябва да купуваме евтини системи за видеонаблюдение?


   1. Камерите:


   Качеството на картината на охранителните камери, зависи главно от типа на матрицата и процесора, които са монтирани в камерата. В евтините системи, камерите са с 1/4" Sharp CCD сензор, резолюция 380 или 420 TV линии /500x582 пиксела/. Това е супер ниско бюджетен сензор, създаден миналото десетилетие, евтин и идеален за монтаж в камери, където цената е определящ фактор. При повечето оферти:
   1. В характеристиките на камерите не се изписва с какъв сензор са камерите, но пък се набляга на други техни "супер" качества - например, че имали "360 градусови стойки"- което го има всяка камера.
   2. Пише, че са примерно с 1200 или 1800 TV линии с 582х500 пиксела, което си е чиста лъжа. Физически няма как камера с 0.29 мегапиксела, да има резолюция 1200-1800 TV линии.
Но тези търговци не го правят за да ви заблудят или излъжат - те просто не знаят какво точно предлагат. Те вярват на китайците, които са написали 1800 TV линии на китиите и нашите вярват :)

   Ние няма да обсъждаме качествата на тези камери, но може да видите снимки от такива камери в актуалния им размер по-долу. За сравнение, съвременните и качествени камери са със сензори на SONY 1000 TV линии /1305x1049 пиксела/, новите HD-TVI камери работят в резолюции 1280х720, 1920х1080 и 1920x1536 пиксела.
   Друго важно за камерите е, че се пише, че са водоустойчиви IP66 /каквато трябва да бъде всяка камера за външен монтаж/, но всъщност не са. В повечето от тях влиза вода и съответно след известно време, камерата дефектира непоправимо и става единствено за неработеща бутафорна камера.
   За да вижда на тъмно една камера, тя трябва да има инфрачервени диоди, които светят пред камерата в инфрачервения спектър и с тяхна помощ, камерата може да вижда при пълен мрак. Инфрачервените диоди също са от най-евтините. Освен, че не светят с необходимия интензитет, след известно време някои от тях просто спират да светят и камерата не може да вижда през нощта, без друга светлина. На практика, на тъмно и с пуснати инфрачервени диоди, тези камери не могат да виждат на повече от 5 метра, като това което виждат до 5 метра е една тъмна и размазана картина.   2. Видеорекордерите:


   Основен проблем е софтуера им. Сложно меню, липса на български език /при някои модели се забелязва някаква пародия на български/, ненадеждни чипове, липса на много елементарни функции, липсващо или бъгаво приложение за отдалечено наблюдение през смартфони и таблети. Настройката на софтуера при тези видеорекордери си е истинско приключение. При повечето няма HDMI изход /High-Definition Multimedia Interface/. HDMI интерфейса, осигурява цифрова връзка между видеорекордера и телевизор или компютърен монитор. Тези, които имат HDMI или е само бутафорен или ако е истински, ефекта от него се обезсмисля на фона на картината, която подават камерите. В някой случаи се наблюдава пълно блокиране на видеорекордера, докато някой не го рестартира. Разбира се, през това време няма запис.
Тези видеорекордери:
1. Записват в ниска резолюция D1 704x576 пиксела,
2. Записват с много нисък битрейт - от около 876 килобита в секунда и не може да се променя.
3. Записват с MJPEG компресия - което не е поточно видео а се сменят много JPG снимки с ниско качество, за да се получи видео образ.
4. Имат евтини и ненадеждни захранвания, които много често дефектират.   3. Твърдия диск:


   Твърдия диск се монтира във видеорекордера и на него се записват записите от камерите. Разбира се, за тази цена няма как да има включен диск в комплекта. На теория пише, че работят с всякакви твърди дискове, но на практика, работят само с определени, които никаде не са написани и трябва да се налучкват. Основна грешка, която се прави относно избора на твърд диск е, че във видеорекордера се монтира "някакъв" диск. Но, за да е надеждна системата, трябва да се монтират точно определени модели дискове, произведени точно за видеорекордери. В противен случай, диска не издържа повече от 1 година работа, възможно е да прегрява и да му се нарушава периодично FAT системата. При продължително прегряване, диска безвъзвратно се поврежда и е необходимо да се смени с нов. Ако диска се повреди или е с нарушена FAT система, видеорекордера спира да записва, но продължава да работи без запис. Тези видеорекордери, нямат функция да ви известят за това.   4. Кабелите:


   Към комплекта на тези системи има обикновено кабели за връзка от камерата до видеорекордера с дължина по 20 метра на камера. За да няма смущения от магнитно поле или др. е важно кабела, който се ползва да е с медно жило и медна оплетка. Основния проблем е, че тези кабели не са медни. Към кабелите има кримпнати букси, което от една страна е добре, но от друга, ако прекарвате кабелите през стени трябва да пробивате по-големи дупки, защото диаметъра на BNC конектора е 15 мм. Тоест, 16 мм бургия за 1 кабел. Конекторите не могат да се махат от кабела, освен ако не се срежат.
Тези кабели нямат UV защита и в никакъв случай не ги полагайте на открито, защото след малко време се напукват и оголват. Ето пример: http://cameri.eu/blog-article/8/eto-kakav-e-efekta-ot-izpolzvaneto-na-nepodhodyasht-kabel-na-otkrito.html

 

   5. Захранването за камерите:


   То естествено е евтино китайско гаражно изпълнение, което в най-добрия случай ще работи няколко месеца, след което просто ще спре да подава ток.    Всеки може сам да прецени за какво точно да си даде парите, но нашия съвет е да прецените дали парите, които евентуално ще дадете за подобна система за видеонаблюдение, няма да се окажат повече, отколкото да си купите качествена и дали това, което ще купите, ще ви върши работа и оправдае средствата.
   Ние се занимаваме с това повече от 16 години и според нас, подобни системи се правят и предлагат с единствената цел, да се примами клиента от ниската цена и да се вземат парите му. В началото, преди години, за кратък период и ние продавахме такива системи. Но поради многобройните проблеми, които имахме с техниката, с гаранцията и с недоволните клиенти преценихме, че трябва да се продава нещо, което реално може да върши работа, да си струва парите и да си нямаме гаранционни проблеми след това.

 
 

Ето снимки от евтини системи за видеонаблюдение в актуален размер - на светло и на тъмно:

 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер
 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер
 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер
 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер
 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер
 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер
 
снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер снимка от евтина система за видеонаблюдение в актуален размер

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари